O le fuafuaga o le carbon peaking mo le gaosiga o u'amea ua lata mai i fafo.E mafai faapefea e tupe lanu meamata ona fesoasoani i le suiga?

O le fuafuaga o le carbon peaking mo le gaosiga o u'amea ua lata mai i fafo.

I le aso 16 o Setema, na fai mai ai Feng Meng, sui faatonu o le Raw Materials Industry Department a le Matagaluega o Alamanuia ma Faamatalaga Tekonolosi, i se fonotaga a le aufaasālalau e tusa ai ma le aotelega o le faʻaogaina o le carbon peaking ma le carbon neutralization, le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi. ua galulue felagolagoma'i e fai fuafuaga fa'atino mo le maualuga o le kaponi i fale gaosi oloa, vaila'au ma uamea.

I le amataga o le faaiuga o Aukuso, o le Komiti o le Faalauiloaina o Galuega Laiti-Carbon uamea na taitaia e le China Iron and Steel Association na tatalaina ai le "Carbon Neutral Vision and Low-Carbon Technology Roadmap mo le Alamanuia uamea", ua fautuaina ai vaega e fa mo le alamanuia e faatino ai le " lua-carbon” poloketi.

“Ua utiuti le taimi ma ua mamafa foi galuega.”I le faatalanoaga, sa ia talanoa e uiga i le sini lua-carbon o le alamanuia uamea.O le to'atele o tagata i totonu o le alamanuia na fa'aalia lagona i le tusitala o le Shell Finance.

Ua matauina e le au tusitala o le Shell Finance o le tupe faavae o se tasi lea o itu taua mo le suiga lanumeamata ma le maualalo-carbon o pisinisi uamea.Na taʻua e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi i se fonotaga a le au tusitala i le aso 16 o Setema, na taʻimua i le faʻatulagaina o suʻesuʻega i tulaga tau tupe mo le suiga o le uʻamea.I le taimi nei, 39 tulaga i 9 vaega na muamua fausia, lea o le a faʻasalalau faʻalauaʻitele pe a oʻo i le tulaga.

Fa'aitiitiga carbon alamanuia uamea "ua faigata le taimi, e mamafa le galuega"

E ui lava e leʻi faʻasalalauina le fuafuaga o le carbon peaking mo le uʻamea ma le uʻamea, o faʻamaumauga e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le kaponi o le uʻamea ma le uʻamea ua faʻaalia soo i le tulaga o faiga faʻavae ma manatu faʻapisinisi.

Na matauina e le au tusitala o le Shell Finance e faapea o le Komiti o le Faalauiloaina o Galuega Laiti a le Aufaigaluega uamea e taitaia e le China Iron and Steel Association (lea ua taua mulimuli ane o le China Iron and Steel Association) na tatalaina ai le “Carbon Neutral Vision and Low-Carbon Technology Roadmap for the Steel Industry. ” i le ogatotonu i le faaiuga o Aokuso.

E tusa ai ma le saunoaga a Mao Xinping, o le aʻoaʻoga a le Chinese Academy of Engineering ma le faatonu o le Komiti Faʻapitoa o le Komiti o le Faʻalauiloaina o Galuega Low-Carbon, o le "Roadmap" o loʻo tuʻuina atu ni laasaga se fa mo le faʻatinoina o le poloketi "lua-carbon": o le laasaga muamua ( a'o le'i o'o i le 2030), fa'alauiloa fa'amalosi le fa'ataunu'uina mautu o tumutumu kaponi;O le laasaga lona lua (2030-2040), faʻafouina-faʻaosoina e ausia ai le loloto o le decarbonization;o le vaega lona tolu (2040-2050), o se fa'alavelave tele ma fa'atapula'aina le fa'aitiitiga o le carbon;o le vaega lona fa (2050-2060), tuufaatasia atinae e fesoasoani carbon neutrality ma.

O loʻo lipotia mai o le "Roadmap" o loʻo faʻamalamalamaina ai le auala tekinolosi "lua carbon" o le uʻamea ma le uamea a Saina - faʻaleleia atili le malosi o le malosi, toe faʻaaogaina o punaoa, faʻaogaina o le faʻagasologa ma le faʻafouina, faʻafefeteina faʻagasologa, faʻaleleia oloa faʻaleleia, puʻeina ma le faʻaogaina o le teuina.

Ae mo le kamupani lava ia, o China Baowu o le kamupani uʻamea muamua lea i Saina e faʻasaʻo le faʻasologa o le carbon neutral timetable mo carbon peaking.ausia le solitu carbon i le 2018.

Wang Guoqing, faatonu o Lange Steel Research Center, na taʻu atu i le tusitala o le Shell Finance e faapea o le suiga lanumeamata ala o le alamanuia uamea e masani lava ona aofia ai: muamua, optimizing le fausaga fale gaosi oloa, uunaia pisinisi agavaa e iloa le suiga mai le ogaumu afi i le faiga o le ogaumu eletise, ma fa'asolosolo malie le atina'eina o le ogaumu fa'amu'amu kaponi e fa'ameamea i le hydrogen i le vaega mulimuli.Ole su'esu'ega ma le fa'aogaina o mea tau fa'atekonolosi u'amea e fesoasoani e fa'afefeteina e aunoa ma le malosi fa'atosina ma fa'aitiitia ai le filogia ma le kaponi ile puna.O le lona lua o le faʻasaoina o le malosi ma le faʻaitiitia o le faʻafefe.E ala i le faʻalauiloaina o faiga faʻasaoina o le malosi ma tekinolosi i le gaosiga ma felauaiga, ma le ultra-low emission transformation, faʻaleleia atili le faʻaleleia mai le puna ma le faʻaaogaina, ma le faʻaaogaina o le malosi i le tone o uʻamea ma le faʻasologa o faʻamatalaga i tone o uʻamea. ua matua faaleleia.

“Ua utiuti le taimi ma ua mamafa foi galuega.”O le toʻatele o tagata i totonu o le alamanuia e lagona le faʻalagona pe a talanoa e uiga i le sini lua-carbon o le fale uʻamea.

I le taimi nei, e tele manatu ua fa'ailoa mai o le a ausia e le alamanuia u'amea le maualuga o le carbon i le 2030 ma e oo lava i le 2025.

Ia Fepuari o le tausaga nei, o le "Taʻiala Faʻamatalaga i le Faʻalauiloaina o le Atinaʻe Maualuga o le Alamanuia Umea ma Uamea" na tuʻufaʻatasia e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi, le National Development and Reform Commission, ma le Matagaluega o Ecology ma le Siosiomaga na faʻaalia foi. e oʻo atu i le 2025, e sili atu i le 80% o le gaosiga o le uamea o le a toe faʻaleleia i le ultra-low emissions, ma o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o le malosi i le tone o le sila.2% pe sili atu, ma o le a faʻaitiitia le malosi o le faʻaaogaina o le suavai i le sili atu i le 10% ina ia mautinoa e oʻo atu le maualuga o le carbon i le 2030.

“O le fale uamea o le puna autu lea o le kaponi e gaosia i totonu o fale gaosi oloa, ma o lona gaosiga o le kaponi e tusa ma le 16% o le aofaʻi o kasa a loʻu atunuu.E mafai ona ta'ua le fa'alapotopotoga uamea o se pisinisi autu mo le fa'aitiitia o le kasa."Na taʻu atu e le tagata suʻesuʻe uʻamea a le SMM, Gu Yu, i le tusitala o le Shell Finance, o loʻu atunuu I lalo o le faʻaogaina o le malosi o le malosi o loʻo i ai nei, o le faʻaaogaina o le kaponi faaletausaga e tusa ma le 10 piliona tone.O le manaʻoga mo le atinaʻeina o le tamaoaiga ma le faʻatupulaia o le malosi o loʻo ola faʻatasi ma le mamafa o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia, ma o le taimi mai le carbon peak i le carbon neutrality e naʻo le 30 tausaga, o lona uiga e manaʻomia le tele o taumafaiga.

Fai mai Gu Yu o le mafaufau i le tali lelei a malo i le lotoifale i faiga faavae lua-carbon, o le aveesea ma le suia o le gafatia o le gaosiga tuai, ma le faiga faavae atoa o le faaitiitia o le gaosiga o le uamea, ua faamoemoe e oo atu le alamanuia uamea i le tumutumu. o le fa'aosoina o le carbon i le 2025.

O tupe mo suiga maualalo-carbon o loʻo avea pea ma se faʻalavelave tiga, ma o tulaga tau tupe mo le suiga o le pisinisi uamea o loʻo faʻamoemoe e faʻamalolo.

"O le vaega o alamanuia, aemaise le suiga lanu meamata ma le maualalo-carbon o alamanuia masani carbon-intensive, e tele le va o tupe ma e manaʻomia le sili atu ona fetuutuunai, taulaʻi ma fetuutuunai lagolago tau tupe mo suiga."Weng Qiwen, sui faatonu o le Matagaluega o Alamanuia ma Faamatalaga Tekonolosi's Finance Department ma * tagata asiasi, na fai mai ia Setema i se fonotaga a le au tusitala i le aso 16.

Mo pisinisi u'amea a lo'u atunuu, o le a le tele o le va o tupe e faatino ai suiga lanu meamata ma ausia le sini lua-carbon?

"Ina ia ausia le sini carbon neutrality, i le alamanuia uʻamea, mai le 2020 i le 2060, o le a feagai le alamanuia uamea se avanoa faatupega e uiga i le 3-4 trillion yuan i le fanua o steelmaking faagasologa optimization, accounting mo le afa o le tupe lanu meamata. gap i le alamanuia uamea atoa.Na taʻua e Wang Guoqing le lipoti "Taliina o le Luʻitau o le Tau a Saina: Faʻatupeina o Suiga mo se Lumanaʻi Zero Net" faʻasalalau faʻatasi e Oliver Wyman ma le World Economic Forum.

O nisi o tagata i totonu o pisinisi uamea na taʻu atu i le au tusitala o le Shell Finance o le tele o le puipuiga o le siosiomaga o pisinisi uʻamea o loʻo sau mai a latou lava tupe, ma o le suiga faʻatekonolosi o atinaʻe e iai tapulaʻa e pei o le tele o tupe teufaafaigaluega, maualuga tulaga lamatia, ma faʻamanuiaga mo taimi pupuu.

Ae ui i lea, na matauina foi e le au tusitala a le Shell Finance e faapea, ina ia mafai ona lagolagoina le suiga o pisinisi gaosi oloa, o mea faigaluega eseese tau tupe i maketi tau tupe e masani ona "fou".

I le faaiuga o Me, Baosteel Co., Ltd. (600019.SH), o se lala o Saina Baowu, na faamanuiaina ai le tuuina atu o le uluai aitalafu maualalo-carbon transition kamupani lanumeamata i luga o le Shanghai Stock Exchange, faatasi ai ma le fua o le tuuina atu o le 500 miliona yuan.O tupe uma e maua o le a faʻaaogaina mo lana lala Zhanjiang Steel Hydrogen Base.Poloketi faiga o le ogaumu.

I le aso 22 o Iuni, na tu'uina atu ai le vaega muamua o fa'amaumauga o suiga na fa'alauiloa e le China Interbank Dealers Association.I totonu o pisinisi pailate muamua e lima, o le fua sili ona tuʻuina atu o Shandong Iron ma Steel Group Co., Ltd. O tupe na faʻaputuina o 1 piliona yuan, lea o le a faʻaaogaina mo Shandong Iron and Steel (600022.SH) Laiwu Branch, o se lala o le Shandong Iron ma Steel Group, faʻamaeʻaina le fausiaina o le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le poloketi o le fou ma tuai o le suiga o le malosi o le kinetic.

O fa'amaufa'ailoga maualalo-carbon transition/low-carbon transition-linked bond o le fefa'ataua'iga ma feso'ota'iga o le NAFMII o lo'o tu'uina atu ai meafaigaluega fa'atupe mo gaioiga tau tamaoaiga i totonu o le fanua fa'aliliuga maualalo.O fa'amaufa'ailoga tau suiga o lo'o fa'amatalaina ai fo'i le alamanuia o lo'o i ai le tagata e tu'uina atu.O vaega pailate e aofia ai le valu pisinisi, e aofia ai le eletise, mea faufale, u'amea, u'amea nonferrous, petrochemicals, vaila'au, fai pepa, ma vaalele sivili, o pisinisi uma e maualuga-carbon emission masani.

"O le faʻatupeina o poloketi suiga e ala i le maketi o aitalafu o le a avea ma auala taua e faʻafetaui ai le suiga ma le faʻatupeina o manaʻoga o pisinisi masani maualuga-carbon."Gao Huike, faatonu sinia o suʻesuʻega ma atinaʻe i le matagaluega o suʻesuʻega ma atinaʻe a China Securities Pengyuan, na taʻu atu i le au tusitala o le Shell Finance e faʻapea o le a le maualuga le auai i maketi lanu meamata.O kamupani maualuga fa'aleaga kaponi fa'aleaganu'u e iai le naunau tele e tu'uina atu fa'amaufa'ailoga tau suiga.

I le tali atu i le faʻafitauli o loʻo masani ona feagai ma faʻafitauli faʻapitoa tau tupe, Shao Shiyang, le pule sili o le Beijing Green Finance Association, na muamua taʻu atu i le Shell Finance e faapea, mo le tele o kamupani, o le autu autu o tupe mo galuega faʻatekonolosi o loʻo i ai pea faletupe.Ae ui i lea, ona o le le lava o faʻamatalaga manino ma taʻiala mo poloketi suiga maualalo-carbon, ma le manaʻomia o le amanaʻia o faʻamatalaga lanu meamata a faʻalapotopotoga, o loʻo faʻaeteete pea faʻalapotopotoga tau tupe e uiga i le faʻatupeina o poloketi i fale gaosi maualuga.Faatasi ai ma le faasolosolo malie o le tele o tulaga mo tupe lanu meamata i tausaga talu ai nei, o le a manino le uiga o faalapotopotoga tau tupe.

"O tagata uma o loʻo i ai i le tulaga suʻesuʻe.Afai e sili atu le manuia o nisi o faʻataʻitaʻiga o mea tau tupe lanu meamata, e mafai ona faʻaalia nisi faiga faʻapitoa e faʻatatau i faʻataʻitaʻiga o nei poloketi.E talitonu Shao Shiyang.

E tusa ai ma le saunoaga a Weng Qiwen, o le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi na taʻimua i le faʻatulagaina o suʻesuʻega i tulaga tau tupe mo le suiga o le uʻamea.E ala i le fa'atuina o tulaga talafeagai, o le a ta'ita'ia ai fa'alapotopotoga tau tupe e fa'afouina ma suia mea tau tupe ma auaunaga, ma fa'alautele tupe teufaafaigaluega i suiga lanu meamata o pisinisi masani.I le taimi nei, 39 tulaga faʻataʻitaʻiga i 9 vaega na faʻavae muamua, ma o tulaga ua matua.O le a faalauiloa faalauaitele mulimuli ane.

I le faaopoopo atu i le avega tau tupe, na faailoa mai foi e Wang Guoqing o le tele o kamupani o loʻo i ai ni faʻaletonu i le R & D malosi ma taleni faʻaagaaga, lea e faʻatapulaʻaina ai le faagasologa atoa o suiga lanu meamata o le alamanuia uamea.

Ole mana'oga vaivai, o lo'o aga'i atu fo'i fofo fa'apisinisi uamea

I le taimi lava e tasi o le suiga maualalo-carbon, e aʻafia i le faʻaletonu o le manaʻoga, o loʻo feagai le pisinisi uʻamea i se taimi faigata e le masani ai i tausaga talu ai nei.

E tusa ai ma faamaumauga a le Choice, i totonu o kamupani e 58 o lo o lisiina i totonu o le vaega uamea, e 26 ua pa’u i lalo tupe maua mai lea tausaga i lea tausaga i le afa muamua o lenei tausaga, ae 45 ua pa’u i le tausaga i lea tausaga le tupe mama.

Fa'amaumauga mai le China Iron and Steel Association ("China Iron and Steel Association") o lo'o fa'aalia ai ona o le maualuga o le tau o mea mata'utia ma suau'u, o le fa'aitiitia o le mana'oga o tagata fa'atau u'amea i lalo, ma le fa'aletonu o tau o u'amea, mai ia Ianuari ia Iulai o le tausaga nei. aemaise lava talu mai le kuata lona lua, o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o le alamanuia uʻamea o loʻo Faʻaalia ai le faʻatinoga o se tulaga faʻaalia i lalo.Mai ia Ianuari e oo atu ia Iulai o le tausaga nei, e 34 kamupani autu o fuainumera faamauina a le Asosi Uamea ua faaputuputu tupe gau.

Na taʻu atu e Wang Guoqing i le tusitala o le Shell Finance e faapea, faatasi ai ma le tuputupu aʻe tumau i le vaitaimi mulimuli ane, o le manaoga i lalo e tatau ona faʻaleleia atili i auro, iva siliva ma filifili e sefulu, lea o le a faʻamalosia ai le maketi e ausia se toe faʻaleleia i le teʻi, ma o le manuia o le alamanuia o le. fa'amoemoe e toe fa'aleleia malie.Feso'ota'i, o lo'o faigata pea ona toe fa'afo'i mai i se tulaga lelei.

"O suiga i fafo i luga o le manaoga o le alamanuia uamea e faigata ona suia, ae mai le vaaiga a le alamanuia lava ia, e mafai ona fetuunai le gaosiga i luga o le itu sapalai e fuafua ai le gaosiga e tusa ai ma manaoga, aloese mai le gaosiga tauaso ma tauvaga le mautonu, ma faʻapea ona faʻaleleia le atinaʻe maloloina o le alamanuia."Fai mai Wang Guoqing .

"O le faʻafitauli autu i le maketi o loʻo i ai nei o loʻo taoto i luga o le manaʻoga uamea, ae o le fofo moni o loʻo taoto i luga o le tuʻuina atu o uamea."O He Wenbo, Failautusi o le Komiti a le Pati ma le Taitaifono Pule o le China Iron and Steel Association, na muai faatu mai.

E fa'afefea ona malamalama i le sailia o fofo e ala i le sapalai itu?

Fai mai Gu Yu, mo le pisinisi uamea, faʻatasi ma faʻatauga, faʻaitiitia o le uamea leaga, ma le faʻaumatiaina o le gaosiga o le gaosiga o taimi e mafai ona faʻaaogaina e faʻateleina ai le faʻaogaina o pisinisi, aʻo faʻamalosia suʻesuʻega tekonolosi ma atinaʻe, ma suia le gaosiga o mea faʻapitoa e pei o le sila faapitoa. .O le vaega o gau i le afa muamua o le tausaga o uʻamea uʻamea a Yingpu Steel e matua maualalo, ma o le gau gau o uʻamea uʻamea e masani ona auai i uʻamea faapitoa e matua maualalo.Matou te talitonu o le suiga o le alamanuia i le tulaga maualuga o le gaosiga ma mea faʻalauiloa e sili atu ona faanatinati.

Liu Jianhui, Failautusi o le Komiti Party, Faatonu ma Pule Sili o Shougang Co., Ltd. faatu mai e faapea o le a faalautele e le kamupani le gafatia gaosiga o oloa maualuga i se auala fuafuaina e ala i le gaosiga o laina faagasologa optimization ma fesoʻotaʻiga lagolago gaosiga laina fausiaina.Ole vaega ole gaosiga ole oloa ole a o'o atu ile 70%

Xu Zhixin, taʻitaʻifono o Fangda Special Steel, fai mai i le faʻasalalauga faʻatinoga i le aso 19 o Setema e faʻaopopo i le faʻamautuina ma le faʻatonuina o le gaosiga ma le faʻaitiitia o tau o le gaosiga, o le a faʻamalosia ai foi fefaʻatauaiga faʻapitoa ma faʻatalanoaga faʻapitoa ma kolisi ma iunivesite, faʻalapotopotoga suʻesuʻe, ma isi. e fa'alauiloa le fa'aleleia o le fa'aleleia o fa'alapotopotoga ma fa'alapotopotoga.(Beijing News Shell Finance Zhu Yueyi)


Taimi meli: Sep-22-2022